CZ | EN

Inovační centrum Ústeckého kraje


« zpět

O podnikatelský inkubátor Inovačního centra roste zájem, nově pomůže i začínajícím firmám v gastronomii

O podnikatelský inkubátor Inovačního centra roste zájem, nově pomůže i začínajícím firmám v gastronomii

13.04.2018 - Spustili jsme v pořadí již čtvrtý běh podnikatelského inkubátoru StartUp Go!. V něm budeme po dobu tří měsíců podporovat začínající podnikatele, a to zejména prostřednictvím individuálních mentorů a společných tematických workshopů. O podporu se mohou nově ucházet také projekty z oblasti gastronomie. K tomu slouží v Česku ojedinělý program Foodies Go!, který otevírá ICUK společně s Gastrotechno Group.


Zájem o podporu v začátcích podnikání neustále roste. „Do aktuálního běhu inkubátoru se nám přihlásilo 16 projektů, ze kterých jsme museli vybrat 9 nejkvalitnějších. Pouze tak jsme schopni jim věnovat maximální možnou pozornost a skutečně jejich podnikání posunout. Výběr přitom nebyl vůbec snadný, pomyslná laťka je vysoko a konkurence je opravdu veliká,“ popisuje Radek Miškovský, manažer podnikatelského inkubátoru.


Každý projekt získá v programu svého individuálního mentora, se kterým bude během 3 měsíců intenzivně pracovat na svém business plánu. Zároveň bude moci využívat konzultace se specializovanými mentory, např. z oblasti práva či marketingu. Každý týden se také koná společný workshop či setkání firem na určité téma, kde si podnikatelé vzájemně sdílejí své zkušenosti. Všechny projekty také mohou využít sdílených kancelářských prostor přímo na ICUK.


Ojedinělý program pro gastronomii

Velký ohlas rovněž vzbudil nově spouštěný program Foodies Go!, který je určen pro začínající podnikatele v gastronomii. „Zájem o tuto oblast pociťujeme již delší dobu. Obracejí se na nás lidé s žádostí o pomoc, neboť podnikání v gastronomii není snadné a má značná specifika. Navíc je tento obor aktuálně vysoce inovativní a progresivní. Rozhodli jsme se proto vymyslet program, který jim start usnadní,“ vysvětluje Tereza Váňová, koordinátorka Foodies Go!. Kromě veškerých služeb standardního inkubátoru projekty získají speciální mentory, kterými jsou skuteční profesionálové z oboru gastronomie. Naplánované jsou také semináře na food focení či foodstyling. Hlavní výhodou je však možnost využívat profesionální kuchyň od společnosti Gastrotechno Group, která umožňuje odbourat jednu z hlavních překážek v začátku podnikání v tomto oboru. Obdobný program pro gastronomii v ČR existuje prozatím jen v Praze.


Posun projektů zhodnotí po třech měsících odborná porota na veřejné prezentaci StartUp Go Grill, která je již tradičním vyvrcholením celého podnikatelského inkubátoru. Na tři vítězné projekty čekají šeky na využívání dalších služeb Inovační centra Ústeckého kraje i další ceny. „Každý ze zúčastněných může také usilovat o zájem přítomných investorů a získat tak finanční podporu do začátku podnikání. V předchozím ročníku se například projektu Tellmehi podařilo získat investici v řádech několika milionů korun. Motivace soutěžních projektů je tedy značná,“ uzavírá Tomáš Siviček, ředitel Inovačního centra Ústeckého kraje.



 


        

Tento web používá soubory cookie k analytickým účelům (viz Ochrana osobních údajů). S vaším souhlasem je můžeme využít také pro individuálně cílenou online nabídku na naše akce a služby. se zobrazováním reklamy na služby a akce ICUK.

Aktuality

© 2018 Insion

 

 

 


News: