CZ | EN | DE

Inovační centrum Ústeckého kraje


« zpět

Gastronomie láká i baví. O workshopy Foodies Go je zájem

Gastronomie láká i baví. O workshopy Foodies Go je zájem

18.06.2018 - V březnu jsme přivedli na svět nový program pro začínající podnikatele v gastronomii. Vedle tak našeho stávajícího inkubačního programu StartUp Go, vznikl nový podprogram, zaměřený na gastro s názvem Foodies Go.


Při čtení přihlášek do StartUp Go, se nám stávalo, že jsme museli žádost odmítnout z důvodu, že se jednalo o obor, ve kterém nemáme jak pomoci. Tím oborem byla gastronomie. A tak místo odmítání žádostí jsme se rozhodli vytvořit specializovaný podprogram Foodies Go a pomoci začínajícím podnikatelům v gastronomii. Je nutno podotknout, že bez spolupráce s Gastrotechno group, bychom nikdy nedali dohromady tak skvělé zázemí - profesionální kuchyň.


Celý podprogram je složen ze 3 základních částí:
Know how, které se snažíme předat začínajícím podnikatelům pomocí tematických workshopů a našich mentorů. Pochopitelně účastníci podprogramu Foodies Go mohou využít i mentory z našeho hlavního inkubátoru StartUp Go.
Profesionální zázemí od Gastrotechno group, ve kterém se workshopy odehrávají a které si účastníci programu mohou i půjčit. Jedná se o první profesionální "sdílenou kuchyň" tady u nás v Ústeckém kraji.
A nakonec nadšenci do gastra, kteří svou vášeň chtějí převařit na byznys.


A co udělat jako první, když máte na jedné straně zájemce o gastronomii a na té druhé profesionální kuchyň? Seznámíte je dohromady! A tak vznikl workshop s jasným názvem "Osahej si profi kuchyň". Více než 20 lidí si přišlo vyzkoušet, jaké to je se pohybovat v profi kuchyni. Na workshop jsme také pozvali Hanku Maryškovou, zakladatelku Cakeland Cupcakes, která účastníkům odvyprávěla své začátky v gastronomii.



V gastru platí dvojnásob, že správná prezentace je klíč k úspěchu. A aby bylo čím naplnit instagramové účty začínajících podnikatelů, přichystali jsme workshop "Láska na první pohled". A ne, nešlo o seznamku. Cílem bylo seznámit účastníky se základními dovednostmi při focení svých produktů. Clona, čas, iso, světlo umělé, denní světlo, jaký objektiv, jak rychle pracovat s deserty se šlehačkou, aby se vše nerozteklo a výsledek stál za to? To jsou všechno parametry, které se musí vzít v potaz.



Během pár měsíců fungování se nám také podařilo získat velké jméno mezi naše mentory. Tím jménem je Jan Hawelka, majitel Lagarto Cafe, který se zúčastnil workshopu "Láska na první pohled". S čím vám může pomoci? To se dozvíte ve videu.


Zaujal vás program Foodies Go - zjistěte o něm více a rovnou se přihlaste! Sledujte nás na našem facebookovém účtu a nic vám neunikne! 
 


 


        

Tento web používá soubory cookie k analytickým účelům (viz Ochrana osobních údajů). S vaším souhlasem je můžeme využít také pro individuálně cílenou online nabídku na naše akce a služby. se zobrazováním reklamy na služby a akce ICUK.

Aktuality

© 2018 Insion

 

 

 


News: